A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és AMI - Móricz Zsigmond Általános Iskolája, Hetényegyháza
Iskolai Események 2019-2020.

 

 • 2019. december 04. - Mikulás matemetika verseny alsó tagozatosoknak


 • fotógaléria!
 • 2019. december 02. - I. Adventi gyertya meggyújtása


 • fotógaléria!
 • 2019. november 28. - Mikulásváró - Adventi készülődés

 • November 28-án, vidám zenés ,játékos interaktív, kreatív délutánnal várták iskolánk pedagógusai az óvodásokat. Az érdeklődő szülők megismerkedhettek intézményünk két fejlesztő pedagógusával, hasznos fejlesztő játékokkal, valamint betekinthettek a mozgásfejlesztő szobánkba.

 • 2019. november 28. - Készülünk az ünnepekre :) megújult iskolánk aulája...

 • Köszönjük a Berente családnak!

 • 2019. november 14. - Meghívó

 • Kedves Nagycsoportos Óvodások! Kedves Szülők!

  Ismét elérkezett a Mikulás várás és Adventi készülődés ideje. Iskolánk pedagógusai nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt 2019. november 28-án csütörtökön 15:30 órai kezdettel. A gyerekeket három helyszínen, kézműves foglalkozással, digitális táblás játékkal, zenével, énekkel, tánccal szeretnénk az ünnepi készülődés hangulatára ráhangolni.
  A szülőket pedig két fejlesztő pedagógus várja, akik röviden ismertetik munkájuk fontosságát és meg lehet tekinteni a mozgásfejlesztő szobánkat.

  Helyszín: Móricz Zsigmond Általános Iskola 6044 Kecskemét, Iskola utca 1.
  Minden érdeklődőt szeretettel várunk! - Móricz Zsigmond Általános Iskola Pedagógusai


 • 2019. november 14. - Megújult iskolánk aulája is • 2019. október 24. - Code Week

 • A Code Week az európai programozási hét egy alulról szerveződő kezdeményezés, amelynek célja a programozás és a digitális jártasság szórakoztató és érdekes módon történő bemutatása." Iskolánk már harmadik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, melyen a gyerekek nagyon szívesen és aktívan vettek részt. Iskolánkba már nem először látogattak el a Katona József Gimnázium tanulói, akiktől MIT App Inventor-ral tanulhattak applikációt programozni a vállalkozó szellemű tanulóink. Voltak, akik robotika foglalkozásokon vettek részt, és voltak, akik algoritmikus gondolkodást fejlesztő játékos vetélkedőn. A Code Week -alatt minden osztály informatika órán Scratch-ben programozhattak, létrehozhattak változókat, megtanulhatták az értékadást, és készíthettek látványos, zenés animációkat is!
  fotógaléria!
 • 2019. október 21. - Mesemondó 4. évf.

 • 2019. október 21-én került megrendezésre iskolánkban a 4. osztályosok mesemondó versenye.
  Díjazottak:
  1. helyezett: Tóth Benjamin 4.a
  2. helyezett: Kacsándi Lili 4.a
  3. helyezett: Prohászka Roland 4.a, Czeffer Nikoletta 4.b
  Különdíjasok: Merena Bettina 4.b, Schnábel Krisztián 4. ói
  Zsűri tagjai: Kovács Györgyi, Nagyné Mészáros Krisztina, Patkósné Hrutka Valéria
  Köszönjük a zsűri munkáját! Gratulálunk a helyezetteknek!


  fotógaléria!
 • 2019. október 17. - Mesemondó ovis-elsős

 • Mesemondó verseny óvodásoknak és első osztályosoknak. Gratulálunk a kedves mesemondóknak! A mesemondásokat sok szép mesekönyvvel jutalmazta Iskolánk Alapítványa.
  OVISOK:
  1.hely Szabari Kornél 2.hely Bodnárik Emma és Berkes Anna
  ELSŐSÖK:
  1.hely Bodnárik Levente 2.hely Geiger Ákos és Rimaszombati Marcell Károly 3.hely Tóth Greta és Szarka Krisztián
  különdíjas: Patkó Gergő és Kiss Luca


  fotógaléria!
 • 2019. október 16. - Mesemondó 2. évf.

 • 2019. október 16.-án mesemondó versenyt rendeztünk iskolánk 2. évfolyamos tanulóinak, városrészünk könyvtárában: I.helyezett: Balasa Tamás Tas
  2.ói II.helyezett: Faludi Nikolett 2.ói
  III.helyezett: Bori Gréta 2.a
  IV.helyezett: Fellegi Réka 2.a
  Különdíjat kapott: Farkas Anna Blanka 2.ói


  fotógaléria!
 • 2019. október 15. - Mesemondó 3. évf.

 • 2019. október 15.-én a 3. évfolyam mesemondó versenye került megrendezésre a hetényi könyvtárban. Sok szép mesét hallhattunk.
  I. Vörös Lili 3.ói
  II. Horváth Cintia 3.ói
  III. Lajkó Nikoletta
  IV. Böde Kende
  Különdíjas: Benkő Nikolett és Tégla-kovács Gabriella 3.b


  fotógaléria!
 • 2019. október 09. - Erdei iskola, Parád

 • Erdei iskola 2019. október 1-4., Parád
  Iskolánk kiválasztott tanulói Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Hírös Agóra Nonprofit Kft. jóvoltából, ingyenes erdei iskolában vehettek részt, október elején, Parádon. A táborhelyre utazásunk első állomása Sástó volt, ahol a kilátóból megcsodálhattuk a Mátrát, majd a tavat körülvevő parkban ismerkedhettünk az élővilággal. Utazásunkat folytatva Egerszalókon még megnézhettük a só dombot. A táborban való elhelyezkedés és a tábori szabályok megismerése után kezdetét vette a "rendhagyó" tanulás. Első este egy hon-és népismeret órán vettünk részt, ahol fogadott palócok lettünk. Megismerkedhettünk az itt élő emberek beszédével, életmódjával, használati -és személyes tárgyaival.
  Sőt, az előadás után alkalmunk is volt kipróbálni a különböző kolompokat, rézcsengőket, a pásztorbotot, vagy éppen a karikás ostort. Második napunk egy kis gyógynövényismerettel kezdődött, merthogy nem is gondolnánk, hogy "talpunk alatt patika". A körülöttük található növényekkel a gyakorlatban is ismerkedhettünk, ugyanis a program zárásaként gyógynövényeket gyűjthettünk, melyekből előbb ázolmány, majd ennek leszűrése után gyógyital készült. Programunk a helyi kocsimúzeum megtekintésével folytatódott, majd ebéd után ellátogattunk a parádsasvári üvegmanufaktúrába, ahol szemtanúi lehettünk, hogy a homokból, mint nélkülözhetetlen alapanyagból egy 1500 Celsius fokra felhevített kemence segítségével milyen csodákat tudnak készíteni. Csodálkozva néztük, hogy az üveg olvadt állapotában olyan, mint a méz. Azt is megtudhattuk, hogy az üvegfújáshoz leginkább finomságra van szükség.
  Ezt a látogatás végén a gyerekek maguk is megtapasztalhatták, amikor kipróbálhatták a mesterséget. A napunk itt azonban még nem ért véget. Sötétedés után sétálni indultunk. Esti természetjárásunk lényege érzékszerveink felerősítése volt, ugyanis lámpafényt csak indokolt esetben használhattunk. Így szemünk hamar hozzászokott a természetes fényhez, fülünk pedig a hangokhoz. Bátorságunkat is kipróbálhattuk egy bányavájatban, ahol először teljes sötétben, majd zseblámpánk segítségével mehettünk végig. Sétánk végén egy tisztáshoz értünk, ahol a csend próba ideje alatt fülünket hegyezve kaphattunk ízelítőt az erdő éjszakai neszeiből.
  Csütörtök reggel érződött még az előző esti eső hatása, de nem kedvetlenedtünk el. Reggeli után kézműveskedtünk egyet: a kosárfonás technikájával ismerkedhettünk meg. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy ez az egyik legkedveltebb program volt az erdei iskolában. Ügyes kezeink munkáját megannyi szép kosár dicséri. Programunkat egy kis vadismerettel folytattuk, ahol megtudhattuk, hogy milyen ragadozókkal (pl. hiúz, vaddisznó. róka) találkozhatunk az erdőben, és hogy hogyan tanácsos viselkedni velük. Nagyon fontos, hogy semmiképpen ne nézzünk a vad szemébe, mert azt kihívásnak veszi. Illetve a náluk lévő élelmet dobjuk oda neki, aztán szépen lassan lépjünk a távozás mezejére. És, ha már hegyek között vagyunk, akkor egy kis túra sem maradhatott el.
  A reggeli esős, borongós idő után a természet is úgy gondolta, hogy töretlen lelkesedésünk megérdemeli a szabadban töltött időt, így az Ilona-vízeséshez tervezett túránkat szép, napsütésessel szponzorálta. Ez a vízesés Magyarország legmagasabb vízesése. Az erdőben töltött idő alatt ismét kamatoztathattuk a gyógynövényekről szerzett ismereteinket: szedtük csalánt, kóstoltunk tyúkhúrt. A cevice kútból pedig gyógyvizet kortyolhattunk. Sajnos eljutottunk erdei iskolánk utolsó estéjéhez, ahol azonban szomorkodni nem volt időnk, mert vacsora után kezdődött a kenyérlángos készítés: begyúrtuk a tésztát, feldaraboltuk a hozzávalókat. Amíg a tészta megkelt, addig készítettünk meleg teát, és társasági életet éltünk a tábortűz mellett. Este pedig a kisült kenyérlángostól jóllakottan hajtottuk álomra fejünket. Parádon elfogyasztott utolsó reggelink után rendbe szedtük a szállásainkat, majd készítettünk bőr karkötőt magunknak. Aztán, hogy természetjárásban se legyen hiány, még lesétáltunk a faluba, egy kis utolsó pénzköltésre. A program hivatalos zárásaként mindannyian kaptunk egy elismerő oklevelet a részvételünkről, majd ebédünk elfogyasztása után buszra szálltunk és fájó szívvel magunk mögött hagytuk a parádi tábort.
  Bízom benne, hogy mindenki sok élménnyel gazdagodott és lesz még lehetőségünk Parádon feledhetetlen napokat tölteni. Nagyon köszönjük a szülőknek a bizalmat, amellyel megtiszteltek minket és ránk bízták gyermekeiket!
  Pencz Istvánné és Rimaszombati - Nagy Orsolya


  fotógaléria!
 • 2019. október 06. - Az Aradi Vértanúkra emlékeztünk a Nyíri-erdőben • fotógaléria!
 • 2019. október 04. - Az Aradi Vértanúkra emlékeztünk • fotógaléria!
 • 2019. október 04. - "Életmentő Üveg"

 • A hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola, a Kadafalvi Általános Iskola, valamint a Kecskeméti Piac kapta meg azokat a félautomata defibrillátorokat, amelyeknek adományozását Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere kezdeményezésére indított "Életmentő Üveg" kampány kezdetén ígért meg a DTkH Nonprofit Kft.

  fotógaléria!
 • 2019. szeptember 30. - "Tanulni természetközelben."

 • A tanév első hetében iskolánk 3. ói és a 4. ói osztályai néhány napot a Vackor Vár Erdei Iskolában tölthettek, ahol az Erdőjáró Programokon vehettek részt. A NATURA 2000 - es területen ismerkedhettek a gyerekek a kiemelten védett növényekkel és állatfajokkal.

  fotógaléria!
 • 2019. szeptember 19. - Tájékoztató a magántanulói státusz helyébe lépő "egyéni munkarenddel" kapcsolatos tudnivalókról • 2019. augusztus 22. - Tisztelt szülők • 2019. június 27. - Ügyeleti beosztásTop